Način pripreme
Odvojite žumanca od jaja i stavite u posudu štapnig miksera. Dodajte sok od pola limuna, ulje i prstohvat soli. Stavite štapni mikser na dno posude i lagano ga dižite, pasirajte tako što vučete na gore dok ne dobijete gladak i gust majonez od jaja.
Oljuštite i isecite na komade četiri-pet kuvanih jaja. Stavite u posudu i začinite biberom. Iseckajte sitno mladi luk i dodajte. Pomešajte jaja sa majonezom i promešajte salatu.
Pomešajte u posudama jednake količine meda i senfa i promešajte.
Prepolovite lepinje za burgere i pecite ih na suvom tiganju kratko. Namažite medenim senfom i sipajte smesu od jaja.
Iskidajte pečenu jagnjetinu na tračice i stavite na salatu, dodajte kriške crvenog luka i sveže listove rukole.
Poklopite gornjim delom hleba i servirajte.