Način pripreme
1 šolja = 250 ml.
U posudu sam stavila jaja, šećer, so i vanilin šećer i mikserom sam ih umutila u vazdušastu smesu 2 minute.
Uz neprestano mućenje u tankom mlazu sam dodala ulje.
U kiselo mleko sam stavila sodu, izmešala sam i kada se dobro aktiviralo, dodala sam ga u smesu u posudu. Mutila sam mikserom i na kraju sam dodala kakao kog sam takođe mešala dok se skroz nije apsorbovao.
Već bez miksera sam dodala prosejano brašno, tako što sam ga izmešala kuhinjskom žicom za mućenje. Na kraju sam dodala i orahe i na kraju sam izmešala-
Tepsiju dimenzija 28x22 cm sam namazala maslacem i lagano sam posula brašnom. Sipala sam smesu i stavila sam čokoladni kolač da se peče u zagrejanoj rerni na 160 °C na otprilike 30 minuta ili dok drvena čačkalica zabodena u sredinu ne izađe u potpunosti suva.
Dok se kolač hladio pripremila sam glazuru. Na vodenoj pari sam istopila čokoladu, maslac i mleko dok se ne dobije blistava i glatka smesa.
Za bolji izgled svaki odsečeni komadić sam zalila, ali možete da rasporedite glazuru po kolaču u tepsiji.
Na svaki komad sam stavila orahe zapečene u rerni.
Neka vam je slatko sa mojim sočnim čokoladnim kolačem sa glazurom.