Način pripreme
Pripremanje kore:
Sve osim belanaca se sipa u jednu posudu i muti se mikserom. Na kraju se belanca mute u sneg i dodaju se u drugu smesu tako što se već meša rukom špatulom.
Smesa se sipa u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C otprilike 25 minuta.
Nadgledajte, moja rerna je na gas. Kakao kora se vadi iz rerne i ostavlja se da se ohladi.
Pripremanje glazure:
Sve se stavlja u kaserolu i na tihoj do srednjoj vatri se meša dok se ne dobije homogena smesa i dok se ne zgusti.
Prebacujete glazuru u posudicu koju stavljate u posudu sa hladnom vodom i ohladite mešajući. Treba da bude sasvim blago topla.
Sipajte gotovu glazuru na čokoladni kolač.
Stavite keto čokoladnu tortu sa glazurom u frižider na nekoliko sati, najbolje na jednu noć.