Način pripreme
U posudi prosejte brašno sa prstohvatom soli i dve vanile.
Dodajte jaja, šećer, 2 supene kašike ulja, aromatizujte prstohvatom rendane kore od limuna i sipajte ugrejanu pavlaku sa rastvorenim kvascem u njoj.
Počnite da mesite testo za milibrot, dodajte po malo maslaca dok ne upije celu količinu.
Nastavite da mesite još oko 10 minuta. Namažite posudu uljem i savite u nju mešeno testo.
Pokrijte parčetom najlona i stavite u ugrejanu rernu.
Kad se testo udvostruči, podelite ga na dva jednaka dela. Svaki deo podelite na tri.
Na brašnom posutoj radnoj površini isecite tri trake jednake dužine i širine. Svaku pospite komadom ratluka i uvijte u fitilj.
Upletite milibrot u pletenicu.
Obložite dva jednaka dugljasta pleha papirom za pečenje.
Prebacite u njih pripremljeni milibrot i ponovo stavite na toplo dok ne nadođu. U posudi umutite jedno žumance sa 1 supenom kašikom ulja i 1 supenom kašikom svežeg mleka.
Namažite nadošle milibrote. Pospite ih šećerom.
Pecite bakin milibrot sa ratlukom na 160 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom dok ne dobiju lepu boju.
Neka vam je slatko!