Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Milibrot»Bakin milibrot sa ratlukom

Bakin milibrot sa ratlukom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871912k129
Bakin milibrot sa ratlukom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 5
10/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
2
"Ukusniji milibrot od bakinog sa ratlukom ćete teško naći, čak i u starim notesima"

Potrebni sastojci

  • brašno - 450 - 500 g
  • jaja - 3 komada
  • maslac - 80 g
  • ulje - 2 supene kašike
  • šećer - 150 g
  • pavlaka - 150 ml, zaslađena
  • kvasac - 20 g, od kockice
  • vanila - 2 kesice
  • kora odl imuna - bogat prstohvat rendana
  • ratluk - 1 kutijica
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • ulje - 1 supena kašika
  • sveže mleko - 1 supena kašika
  • za posipanje
  • šećer - u granulama
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi prosejte brašno sa prstohvatom soli i dve vanile.

Dodajte jaja, šećer, 2 supene kašike ulja, aromatizujte prstohvatom rendane kore od limuna i sipajte ugrejanu pavlaku sa rastvorenim kvascem u njoj.

Počnite da mesite testo za milibrot, dodajte po malo maslaca dok ne upije celu količinu.

Nastavite da mesite još oko 10 minuta. Namažite posudu uljem i savite u nju mešeno testo.

Pokrijte parčetom najlona i stavite u ugrejanu rernu.

Kad se testo udvostruči, podelite ga na dva jednaka dela. Svaki deo podelite na tri.

Na brašnom posutoj radnoj površini isecite tri trake jednake dužine i širine. Svaku pospite komadom ratluka i uvijte u fitilj.

Upletite milibrot u pletenicu.

Obložite dva jednaka dugljasta pleha papirom za pečenje.

Prebacite u njih pripremljeni milibrot i ponovo stavite na toplo dok ne nadođu. U posudi umutite jedno žumance sa 1 supenom kašikom ulja i 1 supenom kašikom svežeg mleka.

Namažite nadošle milibrote. Pospite ih šećerom.

Pecite bakin milibrot sa ratlukom na 160 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa ventilatorom dok ne dobiju lepu boju.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: