Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Tečna čokolada»Domaća tečna čokolada sa jajima

Domaća tečna čokolada sa jajima

SashkaSashka
Početnik
521
Domaća tečna čokolada sa jajima
Fotografije: Sashka
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
5
"Stavljamo foliju i ostavljamo u frižideru na barem 2-3 sata kako bi se čokolada stegla ako imate strpljenje."

Potrebni sastojci

  • čokolada - 500 g, različite vrste
  • jaja - 6 komada
  • kravlji maslac - 250 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Mute se jaja u posudi.

Izmrve se čokolade na štanglice - sa različitim vrstama domaća tečna čokolada postaje ukusnija, a maslac naseckamo na kockice kako bi se lakše istopio.

Stavljamo ih u posudu na vodenu paru.

Kada se čokolada i maslac istope i kada se dobije homogenizovana smesa, pomešamo ih sa jajima. Sipa se u tankom mlazu i polako se muti kako bi svuda bilo ravnomerno.

Kada smo gotovi sa smesom, pripremamo pet čašica od po 200 ml i u njih sipamo već gotovu čokoladu.

Stavljamo foliju i ostavljamo u frižideru na barem 2-3 sata da se čokolada stegne (ako imate toliko strpljenja).

Zatim uživate u njemu.

Bon Apetit sa mojom domaćom tečnom čokoladom sa jajima!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: