Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Ovsena torta sa jabukama

Ovsena torta sa jabukama

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Ovsena torta sa jabukama
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Drugačija i veoma ukusna torta sa ovsenim pahuljicama i jabukama Probajte je"

Potrebni sastojci

  • ovsene pahuljice - 12 supenih kašika
  • voda - 200 ml, ključala
  • jaja - 1 komad
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 3 supene kašike
  • cimet - 1 kašičica
  • odmrznute trešnje - 100 g (bez koštica)
  • orasi - 50 g
  • jabuke - 1 - 2 komada
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Ovsene pahuljice zalivamo ključalom vodom i ostavljamo sa strane na otprilike 10 minuta.

Za to vreme oljuštimo jabuke i naseckamo ih na kockice.

Prebacujemo ih u posudu, dodajemo i cimet.

Sve ovo dobro izmešamo kako bi ravnomerno prekrili komadići jabuke.

Sitno naseckamo orašaste plodove.

Orašaste plodove stavljamo u posudu, dodajemo ovsene pahuljice, jabuke, trešnje i jaje.

Na kraju dodajemo so i šećer.

Pripremamo kalup, dno i zidove oblažemo papirom za pečenje.

Stranice premazujemo maslacem i sipamo smesu tako što je odozgo zaglađuejmo.

Stavljamo u rernu i pečemo na 180 stepeni 35 minuta.

Kada izvadimo iz rerne, gotovu tortu posipamo šećerom u prahu.

Ovsena torta sa jabukama je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: