Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa jabukama i ratlukom

Keks torta sa jabukama i ratlukom

Gabriela TsulinGabriela Tsulin
Šegrt
49569
Keks torta sa jabukama i ratlukom
Fotografije: Gabriela Tsulin
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
6
"Samo gledanjem neće se pojaviti ova tortica na stolu, tako da brzo se uhvatite u koštac sa njom"

Potrebni sastojci

  • medeni keksići - 200 grama
  • ceđeno kiselo mleko - 500 grama
  • jabuke - otprilike 3 velike jabuke (400 grama)
  • ratluk - 5 - 6 komadića
  • javorov sirup - 50 grama
* merne jedinice

Način pripreme

U jednu posudicu stavite vruću vodu. Voda će biti potrebna za umakanje medenih keksića.

U posudu sipajte ceđeno kiselo mleko i dodajte javorov sirup. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa.

Izrendajte jabuke sa korama (ako su domaće) na krupno rende.

Isecite ratluk na komadiće - četvrtinice.

Umočite keksiće u toplu vodu. Poređajte ih na tanjir koji ima prsten za tortu. Ja sam koristila prsten prečnika 18 centimetara. Stavila sam i acetatnu foliju oko prstena.

Na keksiće stavite krem, a na krem - izrendane jabuke i komadiće ratluka.

Ponovite proceduru nekoliko puta dok proizvodi ne nestanu. Odozgo sitno izlomite medene keksiće.

Stavite keks tortu u frižider na nekoliko sati.

Nakon toga skinite prsten i acetatnu foliju.

Keks torta sa jabukama i ratlukom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: