Način pripreme
U jednu posudicu stavite vruću vodu. Voda će biti potrebna za umakanje medenih keksića.
U posudu sipajte ceđeno kiselo mleko i dodajte javorov sirup. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa.
Izrendajte jabuke sa korama (ako su domaće) na krupno rende.
Isecite ratluk na komadiće - četvrtinice.
Umočite keksiće u toplu vodu. Poređajte ih na tanjir koji ima prsten za tortu. Ja sam koristila prsten prečnika 18 centimetara. Stavila sam i acetatnu foliju oko prstena.
Na keksiće stavite krem, a na krem - izrendane jabuke i komadiće ratluka.
Ponovite proceduru nekoliko puta dok proizvodi ne nestanu. Odozgo sitno izlomite medene keksiće.
Stavite keks tortu u frižider na nekoliko sati.
Nakon toga skinite prsten i acetatnu foliju.
Keks torta sa jabukama i ratlukom je gotova.