Način pripreme
U duboku posudu sipamo dobro omekšalu mast, koju mutimo u krem sa šećerom.
Kada je smesa potpuno umućena dodajemo kiselo mleko sa sodom.
Ovde je trenutak da kažem, da ako koristite prašak za pecivo, on se seje sa brašnom. Ako se koristi amonijak soda - ona se rastvara u kašičici sirćeta i dodaje se.
Mešamo dobro, dodajemo i vanilu i postepeno sipamo brašno.
Brašno dodajemo kašikom ili špatulom dok ne dobijemo meko testo.
Testo ostavljamo bar pola sata u frižideru.
Uzimamo posudu iz pećnice, pokrivemo je papirom za pečenje i počinjemo da špricamo gusenice koje raspoređujemo na malom rastojanju jednu od druge.
Stavljamo našpricane kolače u prethodno zagrejanu rernu na 170-180 stepeni.
Pečemo dok ne postanu bledo roze ili oko 12-13 minuta.
Babine slatke gusenice su gotove.