Babine ćuftice

Babine ćuftice
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
29/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Sa garnirungom ili bez njega, babine ćuftice će se naći u stomaku, čim jednom izađu iz tiganja"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, mešano, svinjsko:teleće 60:40
  • luk - 1 komad
  • peršun
  • hleb - 1 kriška (suv)
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • krompir - 1 kašika, narendan
  • so
  • biber
  • čubar
  • kumin
  • majčina dušica
  • senf - 1 kašičica
  • brašno - za valjanje
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite luk i isecite ga na velike parčiće.

U tiganju sa kašikom ulja ga zapržite, tek toliko da promeni svoju boju. Natopite hleb u mleku. Iscedite i stavite u mleveno meso.

Stavite u posudu sve sastojke, a luk i peršun isecite na sitno.

Zamesite mleveno meso rukama. Znaćete da je gotovo kad se stvore parčići.

Uvijte streč folijom i ostavite u frižideru sat vremena. Izvadite, oformite loptice, spljeskajte blago rukama i uvaljajte u brašno.

Istresite suvišnu količinu i ispržite ćuftice u zagrejanom ulju na ne mnogo jakoj ringli dok ne bude gotovo.

Servirajte gotove babine ćuftice sa garnirungom po vašoj želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: