Način pripreme
Jednostavni i predivni - ovi krompirići su idealan garnirung za vašu pečenu jagnjetinu, a što da ne i za jednu lepu svinjsku šniclu. Osim toga gu da se serviraju i za meze sa sosom od belog luka na primer.
Operite veoma dobro mladi krompir. Za ovaj recept je dobro da bude srednje veličine, a ne od onih manjih.
Isecite na dva ili tri koluta, zavisno od debljine.
Stavite u namazanu posudu za pečenje isečenom stranom na gore i namažite obilno smesom od mekog maslaca, maslinovog ulja, sitno seckane mirođije i soli. Napravite romboidne poteze preko svakog krompira i pospite alevom paprikom.
Pecite krompir dok ne dobije zlatastu preplanulost i servirajte tople krompiriće.
Ako želite da budu još sočniji možete da ih skuvate dok ne budu polugotovi, posle da zapečete po istom principu, ali kraće, tek toliko da postanu zlatasti.
Ukusni mladi krompirći su gotovi.