Način pripreme
Pirinač se opere i skuva 3 šolje slane vode.
Piletina se iseče na dva dela po dužini. Začinite je polovinom belog luka u prahu, crnim lukom u prahu i solju i biberom.
Zagrejte 2 kašike ulja i u njemu kuvajte piletinu dok ne porumeni sa obe strane i dobro se ispeče iznutra. Uklonite i ostavite na stranu.
Dodajte još 1 kašiku ulja i propržite luk isečen na rebarca, oprani i seckani spanać, kukuruz i dodajte preostali beli luk u prahu.
Pržite dok luk ne potamni. Začinite solju i biberom po ukusu. Skinite sa šporeta.
Isecite piletinu na komade. Pomešajte sa kuvanim pirinčem, povrćem i 1/3 kačkavalja. Dobro promešajte i sipajte u malo nauljeni pleh.
Za sos rastvorite kockicu bujona u vrućoj vodi. Stavite kukuruzni skrob u posudu i pomešajte sa malo bujona dok ne postane kaša.
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Preostali bujon, kašu i pavlaku stavite na šporet. Mešajte na srednjoj vatri bez ključanja. Začinite solju, biberom i majčinom dušicom.
Ostavite pirinač sa piletinom na laganoj vatri nekoliko minuta, a zatim ga sklonite sa ringle dok se zgusne.
Sipajte sos u šerpu sa piletinom i pirinčem i dobro promešajte. Po vrhu rasporedite ostatak kačkavalja.
Pecite otklopljeno dok se kačkavalj ne otopi i porumeni na sočnom pilećem mesu sa pirinčem i spanaćem.