Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pirinač na tiganju»Pileće meso sa pirinčem i spanaćem

Pileće meso sa pirinčem i spanaćem

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Pileće meso sa pirinčem i spanaćem
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Sočna piletina sa pirinčem i spanaćem i malo rastopljenog kačkavalja na vrhu - super ukusno i prijatno za ručak"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 600 g, bataci bez kostiju
  • beli luk u prahu - 2 kašičice
  • crni luk u prahu - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • luk - 1 glavica, mala
  • kukuruz - zamrznut
  • spanać - 2 šake, svež (100 g)
  • pirinač - 1 šolja
  • kačkavalj - 200 g, rendani
  • ulje
  • za sos
  • pileći bujon - 1 kocka
  • voda - 1 šolja
  • kukuruzni skrob - 2 kašičice
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač se opere i skuva 3 šolje slane vode.

Piletina se iseče na dva dela po dužini. Začinite je polovinom belog luka u prahu, crnim lukom u prahu i solju i biberom.

Zagrejte 2 kašike ulja i u njemu kuvajte piletinu dok ne porumeni sa obe strane i dobro se ispeče iznutra. Uklonite i ostavite na stranu.

Dodajte još 1 kašiku ulja i propržite luk isečen na rebarca, oprani i seckani spanać, kukuruz i dodajte preostali beli luk u prahu.

Pržite dok luk ne potamni. Začinite solju i biberom po ukusu. Skinite sa šporeta.

Isecite piletinu na komade. Pomešajte sa kuvanim pirinčem, povrćem i 1/3 kačkavalja. Dobro promešajte i sipajte u malo nauljeni pleh.

Za sos rastvorite kockicu bujona u vrućoj vodi. Stavite kukuruzni skrob u posudu i pomešajte sa malo bujona dok ne postane kaša.

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Preostali bujon, kašu i pavlaku stavite na šporet. Mešajte na srednjoj vatri bez ključanja. Začinite solju, biberom i majčinom dušicom.

Ostavite pirinač sa piletinom na laganoj vatri nekoliko minuta, a zatim ga sklonite sa ringle dok se zgusne.

Sipajte sos u šerpu sa piletinom i pirinčem i dobro promešajte. Po vrhu rasporedite ostatak kačkavalja.

Pecite otklopljeno dok se kačkavalj ne otopi i porumeni na sočnom pilećem mesu sa pirinčem i spanaćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: