Način pripreme
Pileće grudi se skuvaju u posoljenoj vodi, ocede se i iseku na komadiće.
Bujon se procedi i sačuva.
Zagreva se masnoća u tiganju, zaprži se sitno isečen luk i beli luk, dodaje se opran i oceđen pirinač, da se kratko zaprži, sipaju se dve šolje bujona i ostavljaju 4-5 minuta na slaboj vatri, a pred kraj se dodaje očišćen, blanširan i isečen spanać.
Začinjava se solju po ukusu, biberom i alevom paprikom i divljom nanom.
Meša se i prebacuje u posudu za pečenje, odozgo se raspoređuju pileći komadići, sipa se još 2 šolje bujona i posipa se peršunom.
Piletina sa pirinčem se peče u reni zagrejanoj na 180 stepeni dok pirinač ne bude gotov.
Ovog proleća pileće grudi sa spanaćem i pirinčem su šarenije i ukusnije nego prošlog :)