Adžapsandal

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
3161111k89
Adžapsandal
Fotografije: Juliya
1 / 2
27/05/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Adžapsandal je popularno gruzijsko jelo. Svaka domaćica u Gruziji ga priprema na svoj način."

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • crvene paprike - 2 komada
  • paradajz - 1 ili 2 komada
  • crveni luk - 1 ili 2 glavice
  • beli luk - 3 čena
  • korijander - 1 kašičica
  • bosiljak - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • ulje - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Adžapsandal je popularno gruzijsko jelo.

Postoji mnogo recepata za ovo jelo.

Svaka domaćica u Gruziji ga priprema na svoj način.

Ovaj recept je bez prženja.

Patlidžan, paprike i paradajz operite, luk oljuštite.

Pokrijte pleh aluminijumskom folijom, stavite patlidžan, paprike, paradajz i luk i prekrijte ih aluminijumskom folijom.

Pecite u rerni zagrejanoj na 190 stepeni oko 60 minuta.

Zatim ohladite i oljuštite povrće.

Isecite ga na kockice, dodajte rendani beli luk i začine.

Kada servirate ovo kjopoolu, možete ga posuti svežim začinskim biljem po vašem ukusu.

Adžapsandal se može poslužiti topao ili hladan kao salata, kao prilog mesu ili kao samostalno jelo.

Adžapsandal iz rerne je ukusno, aromatično i veoma zdravo jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: