Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Ekleri»Slani ekleri sa spanaćem

Slani ekleri sa spanaćem

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Slani ekleri sa spanaćem
Fotografije: Juliya
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
15
"Ukusni slani ekleri - elegantno predjelo za posebne goste"

Potrebni sastojci

  • za eklere
  • brašno - 80 g
  • maslac - 50 g
  • jaja - 2 komada
  • so - prstohvat
  • voda - 125 ml
  • za nadev
  • spanać - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 1 supena kašika
  • kisela pavlaka - 3 supene kašike (20%)
  • topljeni sir - 50 g
  • so
  • crni biber
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipajte vodu, maslac i so.

Kada voda uzavri, a maslac se istopi, dodajte brašno odjednom i mešajte drvenom kašikom dok se ne dobije homogeno testo.

Skinite šerpu sa ringle i ostavite testo da se ohladi. Stavite jaja jedno po jedno mešajući dok se u potpunosti ne apsorbuje.

Prebacite kuvano testo u fišek i oblikujte 15 loptica na papiru za pečenje. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni prvih 10-15 minuta, zatim smanjite na 160 stepeni i pecite još 20-30 minuta.

Izvadite eklere i ostavite ih da se ohlade.

Operite spanać, sitno ga naseckajte i dinstajte u tiganju nekoliko minuta.

Spanać prebacite u đevđir i ostavite tečnost da se ocedi.

Propržite luk u ulju, dodajte spanać, kiselu pavlaku, so, crni biber i topljeni sir.

Kuvajte uz periodično mešanje dok se topljeni sir ne istopi i svi sastojci ne pomešaju.

Ostavite smesu da se ohladi.

Rasecite slane eklere kroz sredinu i smesom napunite spanać.

Slani ekleri sa spanaćem su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: