Način pripreme
Brašno prosejemo i u njega dodajemo šećer i so.
Vodu i mleko stavljamo u šerpicu i kuvamo.
Čim provri dodajemo maslac dok se ne istopi.
Sipamo brašno i mešamo dok testo ne počne da se odlepljuje od zidova
Ostavljamo da se blago ohladi i dodajemo jaja jedno po jedno mešajući nakon svakog jajeta.
Kuvano testo stavljamo u špric.
U tepsije stavljamo papir za pečenje i špricamo eklerčiće. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 25-30 minuta.
Pripremamo nadev tako što pomešamo krem sir, ceđeno meso i sitno iseckan luk i papriku.
Gotove eklere ostavljamo da se ohlade, pažljivo sečemo poklopčiće i punimo slane eklere nadevom.
Stavljamo krišku lososa i grančicu mirođije.
Poslužujemo slane eklere sa lososom za svečani povod.