bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Ekleri»Slani ekleri sa ementalerom

Slani ekleri sa ementalerom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k21115k542
Slani ekleri sa ementalerom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
08/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
14
"Možemo da kažemo toliko stvari za ove slane eklere sa ementalerom, ali ako treba da izaberemo samo jednu reč, ona će biti - Božanstveni"

Potrebni sastojci

  • brašno - 85 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • voda - 90 ml
  • maslac - 50 g
  • ementaler - 80 g
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 1 kašičica
  • jaja - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

1. Ugrejte mleko, vodu i maslac. Pre nego što provri sipajte brašno odjednom i mešajte intenzivno dok ne dobijete kuvano testo koje se odvaja od ivica i dna posude.

2. Skinite sa vatre i ostavite 10 minuta.

3. Razbijte jedno jaje i mutite dok se potpuno ne integriše, nakon toga uradite isto i sa drugim.

4. Sipajte kašičicu soli i šećera, izrendajte 50 g ementala i promešajte.

5. Pokrijte dno pleha papirom za pečenje i špricem ili kašikom stavite na rastojanju od smese, količinu malo veću od oraha. Možete dati željeni oblik - okrugao, duguljast, gladak ili kovrdžav.

6. Pospite preostalim izrendanim ementalerom svaki ekler i stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni oko 20-25 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.

7. Ostavite gotove slane eklere sa ementalerom da se malo ohlade. Servirajte slane eklere po želji posute sa malo aleve paprike.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: