Slani ekleri sa ementalerom

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
08/07/2019
"Možemo da kažemo toliko stvari za ove slane eklere sa ementalerom, ali ako treba da izaberemo samo jednu reč, ona će biti - Božanstveni"
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije14
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano58
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 85 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • voda - 90 ml
  • maslac - 50 g
  • ementaler - 80 g
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 1 kašičica
  • jaja - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

1. Ugrejte mleko, vodu i maslac. Pre nego što provri sipajte brašno odjednom i mešajte intenzivno dok ne dobijete kuvano testo koje se odvaja od ivica i dna posude.

2. Skinite sa vatre i ostavite 10 minuta.

3. Razbijte jedno jaje i mutite dok se potpuno ne integriše, nakon toga uradite isto i sa drugim.

4. Sipajte kašičicu soli i šećera, izrendajte 50 g ementala i promešajte.

5. Pokrijte dno pleha papirom za pečenje i špricem ili kašikom stavite na rastojanju od smese, količinu malo veću od oraha. Možete dati željeni oblik - okrugao, duguljast, gladak ili kovrdžav.

6. Pospite preostalim izrendanim ementalerom svaki ekler i stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni oko 20-25 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.

7. Ostavite gotove slane eklere sa ementalerom da se malo ohlade. Servirajte slane eklere po želji posute sa malo aleve paprike.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar