Način pripreme
1. Za eklere stavite na ringlu vodu i maslac. Kada se dobije ujednačena tečnost, odnosno kada se maslac istopi, sipajte brašno i mešajte, dok smesa ne počne da se odvaja od dna i zidova posude. Stavite šećer, so, mešajte i skllonite sa vatre.
2. Sačekajte 10 minuta da se kuvano testo prohladi i dodajte jaja, jedno po jedno uz neprestano mešanje. Dok testo potpuno ne upije jedno jaje ne stavljajte sledeće.
3. Dobijenu smesu prebacite u špric i u posudi za pečenje na papiru za pečenje obilujte duguljaste eklerčiće. Našpricajte na rastojanju 3-4 cm jer će povećati svoj obim pri pečenju.
4. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 20-25 minuta ili dok ne dobije zlatastu preplanulost.
Nakon što isključite rernu, ostavite ih unutra 10 minuta sa odškrinutim vratima.
5. Ostavite posudu van rerne da se ekleri potpuno ohlade, a za to vreme spremite nadev.
6. Izgnječite viljuškom topljeni i feta sir. U njih narendajtena fino rende kačkavalj i mešajte dobro sa sokom od limuna, maslinovim uljem i biberom. U zavisnosti koliko je slan kačkavalj koji koristite ili sir možda će biti potrebno da blago posolite nadev.
7. Secite po dužini svaki eklerčić i u šupljinu u sredinu stavljajte nadev od kačkavalja. Završite tankim kriškama paradajza za svežinu.
8. Servirajte kao ukusan doručak, predjleo ili za grickanje u bilo koje doba dana.