Način pripreme
Stavite vodu da provri u šerpi sa debelim dnom zajedno sa maslacem i solju. Čim provro, sipajte odjednom brašno i mešajte energično na slaboj vatri, dok se testo ne odlepi od zidova.
Sklonite sa ringle i dodajte jaja jedno po jedno mešajući veoma dobro nakon svakog. U homogeno testo dodajte muskatni oraščić, biber po želji i narendan sir, ako je tvrd i namrvljen, ako je mek.
Sipajte smesu u špric i našpricajte slane eklere u posudu za pečenje sa papirom za pečenje na rastojanju jedan od drugog.
Stavite ih da se ispeku u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta. Ne otvarajte vrata već ih nadgledajte kroz njih.
Ispecite slane eklere i ostavite da se ohlade u rerni sa otvorenim vratima. Po želji možete da napunite slanim kremom od kisele pavlake, majoneza i mirođije.