Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Dinstani svinjski vrat sa bukovačom i lukom

Dinstani svinjski vrat sa bukovačom i lukom

Dinstani svinjski vrat sa bukovačom i lukom
Fotografije: Hristo Slaveikov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
6
"Ostavljamo dinstani svinjski vrat sa bukovačom i lukom da stoji 10-ak minuta, osim ako tu nisu ljudi sa apetitom koji ne mogu da oodle mirisima!"

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - do 1 kg
  • luk - 5 mačoh glavica
  • arpadžik - 500 g
  • bukovača - 250 g
  • šampinjoni - 250 g
  • šargarepa - 2 komada, velika
  • masalc - 100 g
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • biber - 2 kašičice
  • biber u zrnu - 10 komada
  • so
  • peršun - 2 veza
  • pivo - 500 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjski vrat sečemo na šnicle debljine oko 2 cm.

Pečemo svinjsko meso sa maslacem u ugrejanom tiganju 2 minuta sa svake strane i posipamo mlevenim bbierom u međuvremenu.

Ređamo svinjetinu po dnu glinene đuvečare. Ako je ostao sloj masti u tiganju, sipamo i njega unutra.

Operemo i ređamo pečurku bukovaču preko mesa, ne sečemo. Preko poređamo očišćeni i krupnije isečen luk. Dodajemo očišćeni arpadžik, ne sečemo.

Odozgo rasporedimo krupnije isečenu šargarepu i krupnije isečene šampinjone.

Posolimo, posipamo alevom paprikom, dodajemo zrna bibera i iseckani peršun /ostavljamo malo za kraj da pospemo/.

Prelivamo sastojke pivom i promešamo gornji sloj iznad bukovača.

Poklopimo đuvečaru ili ako je bez poklopca uvijte folijom.

Pečemo u rerni na 220 stepeni oko 2 i po sata. Proveravamo meso i ako se dobro ispeklo skidamo poklopcc, vadimo svinjske šnicle odozgo i pečemo još oko pola sata.

Posipamo svežim peršunom i ostavljamo dinstani svinjski vrat sa bukovačom i lukom da stoji 10-ak minuta, osim ako tu nisu ljudi sa apetitom koji ne mogu da oodle mirisima.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: