Voćni tart

Irina Andreeva JolieIrina Andreeva Jolie
Kuvar
982564131
Voćni tart
Fotografije: Irina Andreeva Jolie
1 / 6
24/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Fantastično ukusan, efektan i najvažnije, jednostavan za pripremu - desert koji obavezno treba da probate"

Potrebni sastojci

  • voće - smokve, šljive, kruške, nektarine, kivi, zrna nara
  • za testo od maslaca
  • brašno - 250 g
  • maslac - 125 g
  • vanila - 1 kesica
  • jaja - 1 komad
  • so - 1/2 kašičice
  • voda - 2 kašike
  • šećer - 4 kašike
  • šećer - 1 kesica (10 g) sa ukusom limuna
  • za krem
  • šećer - 100 g
  • skrob - 4 kašike
  • žumanca - 6 komada
  • sveže mleko - 250 ml
  • esencija - 1 kapsula, limun
  • pavlaka - 250 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno u odgovarajuću posudu. Maslac usitnite i prstima ga utrljajte sa brašnom da dobijete mrvice. Dodajte šećer i vanilu.

U sredini smeše napravite udubljenjei u njega stavite jaje. Promešajte i sipajte vodu. Brzo umesite i formirajte kuglu testa. Stavite da se odmara u frižideru skoro pola sata.

Krem pripremite tako što ćete žumanca umutiti sa esencijom, šećerom i skrobom dok ne postane glatka smesa i zatim dodajte mleko u delovima. Kuvajte na laganoj vatri uz neprestano mešanje dok se smesa ne zgusne.

Sipajte krem u čistu posudu i ostavite da se ohladi. Umutite pavlaku. Pomešajte već ohlađeni krem i pavlaku. Mešajte dok sve ne postane gladak krem. Ohladite ga.

Izvadite testo i razvaljajte ga tako da pokrije dno i zidove u odgovarajućem kalupu. Prekrijte testo papirom za pečenje i pospite kuglicama za pečenje ili zrelim zrnima pasulja.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ivice testa ne porumene. Uklonite papir sa kuglicama i pecite testo na srednjem nivou.

Koru od testa potpuno ohladite, izvadite i stavite na poslužavnik. Napunite je kremom, a vrh ukrasite seckanim voćem i narom.

Ostavite da se dobro ohladi pre posluživanja. Voće možete premazati rastopljenim želatinom ako želite da dugo ostane sveže.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: