Način pripreme
Šljive su natopljene konjakom (rumom) + vrelom vodom tako da ih tečnost prekrije. Ostavljaju se tako 2-3 sata.
Umutite jaja sa šećerom, dodajte med, zatim brašno, prašak za pecivo i so. Peći na 180 stepeni u plehu 24-26 cm. Kad se prohladi, iseći koru na dve polovine.
Želatin se rastvori u 100-150 ml hladne vode. Umutite pavlaku sa šećerom i medom. Natopljen želatin se zagreva do potpunog rastvaranja na laganoj vatri.
Meša se sa pavlakom (* ako vam je pavlaka dovoljno gusta i čvrsta, ne morate koristiti želatin).
U kalup za torte ili prsten stavite prvu koru. Zalije se sirupom od konjaka i vode gde su bile šljive + 100 g šećera.
Prelije se sa pola krema, a po tome se ređaju šljive. Na vrh stavite drugu koru i natopite je ostatkom sirupa i prelijte ostatkom krema.
Krem torta se ostavi preko noći u frižideru, nakon toga se premaže šlagom od vanile (u prahu). Bomba tortu pospite orasima ili je dekorišite po želji.