Torta Bomba od jagoda

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
1812766656
Torta Bomba od jagoda
Fotografije: Stanislava Armyanova
1 / 4
12/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
16
"Pažnja! Sa mnogo voća i opasno ukusna"

Potrebni sastojci

  • kore
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 2 šolje
  • voda - 6 supenih kašika
  • brašno - 2 šolje
  • vanila - 2 komada
  • kora od limuna - 1 supena kašika
  • sirup
  • kompot od jagoda - 1 komad
  • krem
  • želatin - 2 komada
  • sveže mleko - 500 ml
  • jagode - 2 šolje
  • šećer u prahu - 4 supene kašike
  • ukras
  • želatin - 1 komad
  • jagode
  • kompot od jagoda - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Kore:

Odvojimo belanca od žumanaca. Sa više od polovine šećera umutimo belanca na sneg. Da bismo dobili sneg, jaja treba da budu na sobnoj temperaturi. Posuda u kojoj ćete mutiti treba da bude potpuno suva.

Nakon toga umutite žumanca sa preostalim šećerom dok ne pobele. U njih dodajte vodu, Pomešajte belanca i žumanca. U njih dodajte prosejano brašno sa vanilom. Od ove smese ispecite 3 kore.

Sipajte u namazan i brašnom posut kalup i pecite 20-30 minuta na 190 stepeni. U preostalu smesu stavljamo kore od limuna. Pečemo još tri kore.

Počinjemo da sastavljamo tortu.

Prvo stavlamo koru sa limunom. Prelivamo kompotom. U visoku posudu stavljamo 250 ml svežeg mleka i dopunimo sa jagodama do oko 450. Stavljamo 2 supene kašike šećera u prahu. Pasiramo.

U maloj posudi rastovimo želatin sa 50 ml vode. Kad se stegne stavljamo na 5-6 sekundi u mikrotalasnu da se rastopi. Sipamo na koru u kalupu za tortu. Ostavljamo u frižideru na oko 1 sat.

Posle stavljamo koru od vanile. Takođe prelivamo. Isečemo malo jagoda i stavljamo na koru. Pravimo isti preliv od svežeg mleka, jagoda, šećera u prahu i želatina. Prelivamo i takođe ostavljamo na jedan sat u frižideru.

Poslednja kora je sa limunom i takođe je prelivamo kompotom. Odozgo stavljamo male jagode za dekoraciju.

Pravimo preliv od kompota i jagoda. Takođe dodajemo želatin. Odozgo prelivamo tortu i ostavljamo da se stegne oko 2 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: