Način pripreme
Potopimo ženatin u 50 ml hladne vode i ostavljamo da nabuberi. Stavljamo na vatru 700 ml svežeg mleka i šećer da provri i sa preostalim mlekom rastvorimo skrob.
Dodajemo lagano i kuvamo dok se ne zgusne. Skidamo sa vatre i nakon 10 minuta dodajemo želatin i mešamo da se rastvori.
Umutimo pavlaku mikserom i dodajemo u hladan krem, mešamo spatulom dok se potpuno ne integriše. Isečemo milibrot na kriške oko 2 xm i ređamo pola u kalup sa ivicama koje se skidaju.
Nakon toga rastvorimo neskafu u pola šolje tople vode i četkom namažemo kriške milibrota. Na taj način ga malo prelivamo.
Sipamo polovinu krem, odozgo sipamo suvo grožđe i sečemo preostali milibrot, nakon toga i preostali krem.
Na kraju ukrašavamo orašastim plodovima milibrot slatkiš i ostavljamo nekoliko sati u frižideru.
Torta milibrot izazov je gotova.