Torta Milibrot izazov

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682265k224
Torta Milibrot izazov
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
10/06/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
12
"Nepikladnim predlozima možete odoliti, ali milibrot izazovu nikako"

Potrebni sastojci

  • milibrot - 1 komad (500 g)
  • sveže mleko - 800 ml
  • skrob od vanile - 70 g
  • šećer - 1 šolja
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • tečna čokolada - 2 supene kašike
  • želatin - 1 kesica (10 g)
  • suvo grožđe - 50 g
  • instant kafa - 1 kašičica
  • orašasti plodovi - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Potopimo ženatin u 50 ml hladne vode i ostavljamo da nabuberi. Stavljamo na vatru 700 ml svežeg mleka i šećer da provri i sa preostalim mlekom rastvorimo skrob.

Dodajemo lagano i kuvamo dok se ne zgusne. Skidamo sa vatre i nakon 10 minuta dodajemo želatin i mešamo da se rastvori.

Umutimo pavlaku mikserom i dodajemo u hladan krem, mešamo spatulom dok se potpuno ne integriše. Isečemo milibrot na kriške oko 2 xm i ređamo pola u kalup sa ivicama koje se skidaju.

Nakon toga rastvorimo neskafu u pola šolje tople vode i četkom namažemo kriške milibrota. Na taj način ga malo prelivamo.

Sipamo polovinu krem, odozgo sipamo suvo grožđe i sečemo preostali milibrot, nakon toga i preostali krem.

Na kraju ukrašavamo orašastim plodovima milibrot slatkiš i ostavljamo nekoliko sati u frižideru.

Torta milibrot izazov je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: