Način pripreme
Šargarepe se operu, ogule i naseckaju na kockice.
Luk se očisti, opere i sitno se nasecka.
Šargarepe i luk se stavljaju u vok tiganj, dodaje se ulje i dinstaju se na srednjoj vatri 10 minuta.
Pečurke se veoma pažljivo operu da se ne bi slomile.
Nakon što se povrće izdinsta, dodaju se pečurke vilin prsten.
Veoma dobro se izmeša i proprži na 10 minuta.
Pirinač za jelo se pere dok voda ne bude bistra.
Kada se pečurke proprže dodaje se pirinač.
Meša se i proprži se na 5 minuta, nakon čega se skida sa ringle.
Sveža divlja na ase opere i sitno nasecka.
So, divlja nana i majčina dušica se dodaju u smesu u tiganj.
Veoma dobro se meša i sipa se u tepsiju sa nelepljivim premazom.
Zaliva se sa 3 šolje tople vode i meša se.
Pirinač u rerni se peče na donjem grejaču na 220 stepeni, tako što se nakon ključanja isključuje i ostavlja na 30 minuta u rerni.
Šumski vilin prsten sa pirinčem i majčinom dušicom - veoma ukusan postan pirinač. Može da bude samostalno jelo ili kao prilog od pirinča.