Vilin prsten sa maslacem

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
28/09/2018
"Kada ste nabrali celu torbu vilinog prstena, najbolje je da potrčite po maslac - tako je najukusniji "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano108
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • vilin prsten - 300 g
  • maslac - 60 g
  • majčina dušica - 2 struka
  • luk - 1 glavica, crni
  • beli luk - 2 čena, gnječen
  • biber - sveže mleven, po ukusu
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice
  • beli biber - 1/2 kašičice
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite i očistite vilin prsten, možete da odsečete deo stabala jer su blago žilava.

Zagrejte maslac u tiganju i dodajte 2 struka majčine dušice. Nakon što se dobro zagreje sklonite majčinu dušicu i dodajte luk, iseckan na sitno.

Nakon što omekša dodajte vilin prsten, promešajte i ostavite da se izdinsta dok ne omekša.

Nakon toga sklonite poklopac, dodajte začine i sačekajte da tečnosti ispari. Na kraju promešajte sa izgnječenim belim lukom i sklonite sa ringle nakon minut.

Servirajte vilin prsten sa maslacem kao garnirungom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar