Mutaki Šemahi

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
14850851
Mutaki Šemahi
Fotografije: Stanislava Valkova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Mutaki Šemahi možemo servirati sa čajem ili kafom."

Potrebni sastojci

  • za testo
  • pšenično brašno - 550 g
  • jaja - 2 komada, velika
  • rastopljeni maslac - 2 supene kašike
  • slatka pavlaka - 1 šolja
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • kvasac - 15 g
  • za nadev
  • slatko od kajsija - 0.5 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite kvasac u toploj pavlaci (28 stepeni), dodajte jaje, šećer u prahu, so, ulje. Sve dobro promešajte, dodajte brašno i zamesite testo dok ne dobijete homogenu smesu.

Ostavite da stoji sat, sat i po na temperaturi 30 stepeni da nadođe.

Podelite testo na 4 dela.

Od svakog razvucite krug prečnika 23-26 cm, podelite na 8 delova, na svaki trougao stavljamo nadev i uvijamo u rolnice, počinjemo od osnove trougla.

Pečemo kiflice na 180-200 stepeni 10-15 minuta.

Mutaki Šemahi možemo servirati sa omiljenim čajem ili aromatičnom kafom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: