Način pripreme
Ugrejte rernu do 175 stepeni. Stavite pleh za pečenje, obložen papirom ili silikonskim kalupima za pečenje.
U posudi pomešajte mekani maslac, beli i braon šećer dok ne dobijete svetlu i mekanu teksturu.
Dodajte jaja jedno po jedno, dobro promešajte nakon svakog dodavanja. Promešajte vanilu.
U posebnoj posudi umutite univerzalno brašno, kakao u prahu, sodu za hleb i so. Postepeno dodajte suve sastojke u smesu od maslaca, mešajte dok se ne sjedine.
Stavite komade čokolade, dok se ne rasporede ravnomerno u testu.
Stavite okrugle kašike testa na pripremljene listove za pečenje, pri čemu ih rasporedite na oko 5 cm jednu od druge. Možete koristiti kašike za kako keks ili da rukama oblikujete testo.
Pecite keksiće u prethodno ugrejanoj rerni 10-12 minuta ili dok se ivice ne stegnu i centar ne omekani. Pazite da se ne preče, pošto će keksići da se stežu dok se hlade.
Izvadite listove za pečenje iz rerne i osstavite čoko keksiće da se hlade na listovima 5 minuta. Nakon toga prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.
Nakon što se ohlade ukusni keksići su spremni za uživanje! Čuvajte preostale u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi.
Od ovog recepta dobijate približno 36 klasičnih čokoladnih keksića. Možete slobodno regulisati vreme pečenja dok ne dobijete željenu hrskavost.