Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle u sosu od pečuraka

Šnicle u sosu od pečuraka

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Šnicle u sosu od pečuraka
Fotografije: Liudmila
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Šnicle sa sosom od pečuraka - omiljeni klasik nekoliko generacija."

Potrebni sastojci

  • kraljevske pečurke - 150 g
  • šnicle - 4 komada, file
  • biber
  • lovorov list
  • kravlji maslac - 30 g
  • brašno - 1 kašika
  • so
  • bujon od povrća - 1 komad u 500 ml vode
  • luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 1 čen
  • belo vino - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo sam zapečatila šnicle u tiganju na jakoj vatri, moje su ovoga puta od svinjskog mesa, ali mogu se koristiti bilo koje vrste. Zatim sam ih prelila belim vinom, ostavila na tihoj vatri da vino ispari.

Spremila sam sos od isečenih kraljevskih šampinjona, dinstanih na maslacu, zajedno sa lukom, sitno iseckanim, sa čenom belog luka, lovorovim listom i zrnom crnog bibera.

Kada omekšaju, dodajem brašno, prelivam bujonom i kuvam do željene gustine.

Gotove svinjske šnicle prelijem sosom od pečuraka, u koji sam dodao ono što je ostalo preliva šnicli.

Šnicle sa sosom od pečuraka - omiljeni klasik nekoliko generacija.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: