Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Marinirana svinjetina u sosu od pečuraka i pavlake

Marinirana svinjetina u sosu od pečuraka i pavlake

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Marinirana svinjetina u sosu od pečuraka i pavlake
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Propustite ručak da biste mogli da pojedete duplu porciju ove divne svinjetine za večeru."

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 800 g
  • biber
  • kari
  • so
  • za marinadu
  • senf - 1 kašičica
  • majonez - 1 kašika
  • belo vino - 1 šolja
  • gazirana voda - 1/2 šolje
  • za sos
  • pečurke - 500 g
  • pavlaka - 350 ml
  • brašno - 1 kašika
  • voda - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjetinu isecite na šnicle. Istanjite ih i začinite.

U činiji pomešajte senf, majonez, vino i vodu. Promešajte dobro i stavite šnicle da se mariniraju 2-3 sata.

Sipajte u tiganj malo ulja i kratko zapecite šnicle sa obe strane. Poređajte ih u đuvečaru.

U istoj masnoći izdinstajte pečurke, dok promene boju. Nalijte pavlaku i nakon što provri, dodajte brašno umešano sa vodom.

Promešajte i prelijte šnicle u đuvečari. Pecite jelo na 200 stepeni oko 35 minuta ili dok meso omekša.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: