Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pileće grudi u sosu od pečuraka na tiganju

Pileće grudi u sosu od pečuraka na tiganju

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Šegrt
8826167
Pileće grudi u sosu od pečuraka na tiganju
Fotografije: Yordanka Vasileva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Pileće grudi u sosu od pečuraka na tiganju najbolje ide uz čašu belog vina."

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 600 g
  • pečurke - 250 g
  • bujon od povrća - 1 kocka
  • sveže mleko - 200 ml
  • kravlji maslac - 30 g
  • ulje - 30 ml
  • brašno - 1 kašika, bez vrha
  • so - 1 prstohvat
  • peršun za posipanje
  • Za marinadu
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • senf - 1 kašičica
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • so - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • majčina dušica - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite marinadu za piletinu.

Dodajte sve navedene začine u kiselo mleko i dobro promešajte.

Pileće grudi isecite tako da se dobiju 2 identične pileće šnicle.

Poređajte šnicle u široku posudu. Premažite ih obilno marinadom sa obe strane. Pokrijte ih prozirnom folijom ili odgovarajućim poklopcem i stavite u frižider na 1 sat.

U tiganju zagrejte ulje i maslac i dodajte prepolovljene pečurke. Dodajte začine i posolite, ali pazite da jelo ne presolite jer su bujoni obično slani.

Pržite ih oko 10 minuta i izbacite na tanjir.

U istom tiganju propržite pileće belo meso. Po potrebi dodajte još malo ulja.

Pržite ih po 5 minuta sa svake strane.

Ispržene pileće grudi meso stavite na tanjir i u istom tiganju propržite brašno i sipajte bujon, snažno mešajući da se ne stvore grudvice.

Dodajte pečurke. Posle nekoliko minuta dodajte sveže mleko. Kada sos proključa, dodajte pileće belo meso.

Pokrijte poklopcem i kuvajte 15 minuta na laganoj vatri. Povremeno mešajte da ne zagori.

Pripremljene pileće grudi meso u sosu od pečuraka na tiganju pospite sitno seckanim peršunom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: