Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slana testa»Slano pecivo iz bakinog notesa

Slano pecivo iz bakinog notesa

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Šegrt
452114629
Slano pecivo iz bakinog notesa
Fotografije: Nikolina Georgieva
1 / 2
29/06/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Na slici je količina od pola doze. Od cele doze dobijate 2 pleha ovog slanog peciva iz bakinog notesa"

Potrebni sastojci

  • kravlji maslac - 2 kesice, na sobnoj temperaturi
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • sir - 1 šolja, rendani
  • brašno - 2 i 1/2 do 3 šolje
  • prašak za pecivo - 2 kesice
  • žumanca - 1 komad, za premazivanje
  • kačkavalj - rendan za posipanje oko 50 - 100 g
  • kim - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno prosevamo dva puta. Sipamo ga u pleh i pravimo udubljenje u sredini.

U udubljenje sipamo maslac i sir, mesimo dobro.

Uzimamo 3 supene kašike brašna u malu posudu. Sipamo prašak za pecivo preko brašna i mesimo lagano - da se pomešaju suvi sastojci.

Sada brašno sa praškom za pecivo sipamo u maslac sa sirom i počinjemo da mešamo kašikom, postepeno dodajemo brašno oko udubljenja.

Nastavljamo rukom da mesimo i dodajemo brašno dok se smesa ne izmrvi. Onda dodajemo i kiselo mleko i mesimo. Testo treba da se dobro odvaja od pleha i ruku i da se ne lepi. Ako je potrebno dodajte još brašna.

Radnu površinu pospite brašnom i testo razvucite na koru debljine oko 1 cm. Recite slano pecivo na oblik po izboru. Možete na trakice ili krugove uz pomoć čaše.

Namažemo slano pecivo umućenim žumancem i posipamo kimom i kačkavaljem.

Poređamo u namazan pleh i pečemo na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu boju.

Napomena: Na slici je količina od pola doze. Od cele doze dobijate 2 pleha ovog slanog peciva iz bakinog notesa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: