Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Domaća Garaš torta iz bakinog notesa

Domaća Garaš torta iz bakinog notesa

gabik023gabik023
Početnik
21
Domaća Garaš torta iz bakinog notesa1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
16
"Da znate još od sad - ukoliko pripremite ovu neverovatno ukusnu domaću Garaš tortu, obavezno morate i nas da pozovete"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 kom.
  • šećer u prahu - 2 šolje
  • kakao - 50 g
  • maslac - 200 g kravljeg
  • orasi - 300 g mlevenih
  • vanila - 2 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

Žumanca iz jaja staviti u posudu. Dodati šećer, kakao i mek omekšali maslac, pa mešati dok se ne dobije gust krem, od koga se odvaja 1/3 za glazuru torte.

U krem staviti orahe, vanilu i belanca umućena u sneg. Smesu pažljivo mešati drvenom kašikom dok se smesa homogenizuje, da belanca ne bi pala.

Sipati u okrugli peh namazan maslacem i pokriven papirom za pečenje, pa peći oko 1 i 20 minuta na niskoj temperaturi ( do 120 stepeni).

Dok je kora još topla, namazati je odvojenim kremom (po želji ukrasiti orasima). Tortu ostaviti u frižider 6 sati da se stegne i nakon toga servirati.

Ovaj recept za Garaš tortu je vrlo ukusan, prijatan i lak. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: