Način pripreme
Bundevu oljuštimo i očistimo od semenki. Isečemo na male komade i kuvamo dok ne omekša. Ocedimo i stavljamo u veliku posudu.
U nju dodajemo šećer i pasiramo. Ostavljamo da se ohladi.
Pripremamo odgovarajuće posude. Kiselu pavlaku promešamo tako da ostane mekana.
Rasporeidmo ravnomerno u posude. Ja koristim 6 manjih. Na pavlaku ravnomerno sipamo po 2 supene kašike ovsenih pahuljica.
Preko rasporedite pasiranu, hladnu bundevu. Pospite orasima.
Oni daju celovotost u ukusu kremastog deserta sa bundevom. Možete dodati rendanu čokoladu ili čokoladne loptice.
Ostavite u frižideru nekoliko sati.
Prilikom konzumiranja krema sa bundevom možete mešati da se ukusi kombinuju ili da zagrebete različite slojeve.
Tako će vaše nepce uživati u preplavljenim ukusima kremastog deserta sa bundevom i ovsenim pahuljicama.
Komentari