Način pripreme
Krompir dobro operite i stavite u pleh tako da budu najviše dva jedan na drugom. Ako je mladi krompir sitan, treba da bude ceo, ali za veći može da se preseče na dve polovine.
Sipati ulje i oko prst vode. Dodajte mirođiju, peršun, majčinu dušicu, suvo začinsko bilje, biber i prstohvat soli.
Dodajte čenove belog luka - oljušten i malo rasečene. Dobro promešati.
Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i pecite na 185 stepeni dok krompir ne omekša. Proverite ga s vremena na vreme.
Isecite ili izmrvite plavi sir na vrhu. Pogodan je francuski kremasti sir sa plesni iznutra ili na primer gorgonzola, koja je takođe kremasta, ali treba uzeti u obzir da je jače arome.
Vratite u rernu bez folije da se krompir ispeče do ukusne korice, a sir da se otopi.
Premažite pestom od peršuna sa još belog luka i poslužite topao pečen mladi krompir.
Prijatno sa mojim mladim krompirom u rerni sa plavim sirom!
Komentari