Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Pečeni Krompir»Mladi krompir u rerni sa plavim sirom

Mladi krompir u rerni sa plavim sirom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78816k967
Mladi krompir u rerni sa plavim sirom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
02/07/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Mladi pečeni krompir sa plavim sirom, ali bi bio savršen i uz obični kozji sir"

Potrebni sastojci

  • mladi krompir - 1 kg, sitan
  • plavi sir - oko 150 g ili po ukusu
  • ulje - 4 kašike
  • peršun - 1 kašika, osušen ili svež
  • mirođija - 1 - 2 kašike, iseckana
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • suvo povrće - 1 kašičica
  • biber - 3 prstohvata, fino mleven
  • beli luk - 6 čenova
  • so - po ukusu
  • pesto od peršuna - za posluživanje
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir dobro operite i stavite u pleh tako da budu najviše dva jedan na drugom. Ako je mladi krompir sitan, treba da bude ceo, ali za veći može da se preseče na dve polovine.

Sipati ulje i oko prst vode. Dodajte mirođiju, peršun, majčinu dušicu, suvo začinsko bilje, biber i prstohvat soli.

Dodajte čenove belog luka - oljušten i malo rasečene. Dobro promešati.

Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i pecite na 185 stepeni dok krompir ne omekša. Proverite ga s vremena na vreme.

Isecite ili izmrvite plavi sir na vrhu. Pogodan je francuski kremasti sir sa plesni iznutra ili na primer gorgonzola, koja je takođe kremasta, ali treba uzeti u obzir da je jače arome.

Vratite u rernu bez folije da se krompir ispeče do ukusne korice, a sir da se otopi.

Premažite pestom od peršuna sa još belog luka i poslužite topao pečen mladi krompir.

Prijatno sa mojim mladim krompirom u rerni sa plavim sirom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Čisto savršenstvo
04.07.2023 23:31