Mladi krompir lepeza u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
347
872
31/05/2019
"Ukusne improvizacije sa svežim krompirom - pecite, jedite i ne zaboravite ko vam je dao recept"
Priprema10 min.
Kuvanje55 min.
Ukupno65 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 118
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • mladi krompir - 5 komada, veliki, oko 1, 5 kg
  • maslac - 2 kašike
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • beli luk - 2 - 3 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo dobro operemo krompir, stavljamo ga na dasku i iza njega stavljamo drugi nož počinjemo da sečemo ne stižući do kraja, kada nož udari u drugi, stajemo i tako sve sečemo na tanke lente.

Stavljamo u posudu za pečenje, namazanu uljem sa pola šolje vode - poređamo krompir. Nakon što ih poređamo, mažemo maslacem i solju i stavljamo u zagrejanu rernu na 180 stepeni.

Nakon 15 minuta počinje da se otvara krompir i mažemo ga opet masalcem, biberom i alevom paprikom i opet stavljamo u rernu.

Nakon pola sata izgnječimo beli luk i pomešamo ga sa maslacem i opet mažemo krompir i ostavljamo 10 minuta i gotov je.

Serviramo toplo kao za predjelo ili garnirung osnovnom jelu.

Prijatno!

I hvala sastričini za dobar recept - ona me je naučila kako se pravi.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar