Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pečeno povrće»Patlidžan u rerni sa plavim sirom

Patlidžan u rerni sa plavim sirom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
326931k
Patlidžan u rerni sa plavim sirom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Jednostavan predlog za laganu i brzu večeru - jedno na drugo i hop - u šporet"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad
  • ulje
  • beli luk - 3 čena
  • paradajz - 1 komad
  • maslinovo ulje
  • pileća šunka - 6 kriške
  • plavi sir - 70 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj ukusni pečeni patlidžan patlidžan se opere i nasecka na kriškice debljine otprilike 1 cm. Priprema se tepsija podmazana uljem.

Kriškice patlidžana se ređaju u tepsiju.

Beli luk se oguli i nasecka na kriškice. Poređaju se na komade patlidžana. Paradajz se opere i seče na kriškice. Treba da ima toliko kriškica paradajza, koliko i patlidžana.

Ako jedan paradajz ne bude dovoljan, koristi se drugi. Ređaju se odozgo.

Posipa se bugarskim lukom, moja je prilikom sušenja usoljena. Ako nije dodatno usoljena, posipa se solju.

U tepsiju se stavlja veoma malo vodice i peče se 30 minuta.

Vadi se iz rerne. Na svaki panjić od povrća se stavlja po jedna kriška pileće šunke, po želji može i da se ne dodaje.

Odozgo se stavljaju komadići plavog sira.

Vraća se u rernu na nekoliko minuta, koliko je potrebno da se plavi sir istopi.

Gotov patlidžan u rerni sa plavim sirom se servira tako što se posipa sa malo maslinovog ulja odozgo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: