Frandžipan

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
3181111k89
Frandžipan
Fotografije: Juliya
1 / 4
06/07/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
"Tradicionalni frandžipan je nadev za Galet de roa"

Potrebni sastojci

  • šećer - 100 g
  • kravlji maslac - 100 g
  • bademi - 100 g, mleveni
  • jaja - 100 g (2 komada)
  • esencija ruma - 1/2 kašičice (ili rum - 20 ml)
* merne jedinice

Način pripreme

Frandžipan (fr. Frangipane) je nadev od masalca i badema.

Da biste ga pripremili isecite kravlji masalc i ostavite na sobnoj temperaturi da omekša.

Jaja takođe treba da budu na sobnoj temperaturi.

U veliku posudu stavite mekani maslac i mutite ga sa šećerom.

Nakon toga sipajte u smesu mlevene bademe i ponovo mutite.

Dodajte jedno po jedno jaje, mutite mikserom nakon svakog.

I na kraju dodajte esenciju ruma.

Frandžipan je gotov.

Prebacie poslastičarski krem u špric i stavite u frižider na 20 minuta.

Sa njim pripremite različie slatkiše, pajove, taralete i druge deserte.

Tradicionalni frandžipan je nadev Galet de roa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: