Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Jagnjeće varivo»Jagnjetina sa pivom u ekspres loncu

Jagnjetina sa pivom u ekspres loncu

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Jagnjetina sa pivom u ekspres loncu3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"Jagnjetina sa pivom u ekspres loncu za zaista ukusan prolećni ručak"

Potrebni sastojci

  • jagnjetina - 800 g
  • so
  • maslinovo ulje - 3 kašika
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/3 kašičice
  • ras el hanut - 1 kašičica
  • nana - 4 grančice
  • selen - 4 grančice
  • pivo - 300 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjetina se opere, osuši, iseče na porcije i pospe solju.

Možete da odsečete deo viška masti ako želite.

U posudi pomešajte maslinovo ulje, alevu papriku, biber i arapski začin ras el hanut.

Pomešajte ih i dobijenom smesom premažite svaki komad mesa. Zatim ga ostavite da odstoji u frižideru najmanje 2 sata.

Ako ekspres lonac nema unutrašnju rešetku za sprečavanje gorenja, stavite oprane debele grane vinove loze ili duda.

Po vrhu rasporedite oprane grančice svežih začina i sipajte pivo.

Stavite meso u šerpu, dobro zatvorite poklopcem i stavite na šporet.

Jagnjetinu kuvajte 40 minuta nakon što ventil počne da ispušta paru.

Po želji meso nakon toga možete prebaciti u pleh i peći za koricu.

Jagnjetina sa pivom u ekspres loncu se poslužuje sa dodatnim prilozima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: