Način pripreme
Ponekad se najbolji recepti rađaju slučajno.
I u ovom slučaju je ispalo tako, i od tada mi je ovaj voćni krem jedna od omiljenih poslastica.
Hteo sam da napravim smuti za doručak, ali nisam imao više mleka i ispao je ne samo gusto, već i neverovatno vazdušasto i kremasto – pravo čudo teksture i ukusa. Savršen brzi desert za svaku priliku.
Da biste pripremili ovaj krem za desert, oljuštite i očistite sveže voće. Isecite ga na komade i stavite u bokal blendera. Dodajte smrznute borovnice, sveže mleko, ceđeno kiselo mleko i šećer (ili drugi zaslađivač za zdraviju verziju krema).
Uključite uređaj na maksimalnu brzinu na 1 minut. Da, sastojci će se samleti mnogo brže, ali duže mlevenje i mućenje daje onu neverovatnu vazdušastu teksturu, prozračniju čak i od voćnog musa.
Voćni krem podelite u posude za desert i odmah poslužite.
Nisam ga do sada stavljao u frižider da ga kasnije poslužim, možda i nema problema s tim, ali ipak više volim da serviram odmah da ukusi i boje budu sveže.
Kada se čuva u frižideru, vrlo je moguće da krem malo potamni.
Vazdušasti krem od voća sa avokadom ukrasite kriškama banane i blanširanim bademima.
Prijatno!