Način pripreme
Dijetalni voćni krem sa mlekom - lak i ukusan dezert.
Izaberite dobro uzreli mango. Ako ne uspete da nađete, bolje zamenite mago dobro sazrelim breskvama/nektarinama.
Mango se ljušti i samelje dok se ne pretvori u pire. Odaberemo dve pogodne posude za mlečni desert - čaše za dezert, mogu i teglice.
Dobijeni pire se raspoređuje jednako i sipa se na dno čaša.
Nakon toga sledi kašičica čie (po jedna kašika po desertu). Ako želite možete prethodno da je natopite, ali u ovom slučaju je stavljena direktno, bez druge obrade.
Preko sloja čie dodajemo kiselo mleko. Ponovo raspoređujemo mleko na dva dela.
Po želji možete da sameljete deo koštunjavog voća i da ga promešate sa mlekom, pre nego što ga stavite.
Odozgo dodajemo borovnice i koštunjavo voće.
Ostavljamo u frižider da se ohladi i serviramo voćni desert!
Ovaj desert sa voćem i mlekom je izuzetno jednostavan i pogodan za leto.
Važno je da je voće dobro uzrelo i slatko jer ne dodajemo šećer.
Ipak je dijetalan krem.