Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečeni sir»Pečeni kamamber sa zelenom salatom

Pečeni kamamber sa zelenom salatom

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Šegrt
5622169
Pečeni kamamber sa zelenom salatom
Fotografije: Nikolina Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
12 min.
Ukupno
22 min.
Porcije
1
"Odlično predjelo od pečenog sira, apetitno preliven omiljenim slatkom"

Potrebni sastojci

  • kamamber - 1 komad
  • slatko od jagoda - borovnica ili drugo po izboru
  • bademi - 3 - 4 komada
  • urme - 2 - 3 komada
  • zelena salata - 1 komad
  • rotkvice - 2 - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Iskidamo 5-6 listova zelene salate i začinimo solju, uljem i sirćerom. Stavljamo u jednu polovinu tanjira.

Na isti način radimo i sa rotkvicama - sečemo, začinimo i rasporedimo na tanjir preko zelelene salate.

Ugrevamo tiganj na tihoj vatri. Moje ringle su sa stepenima id 1 do 9, za kamamber koristim šesticu.

Stavljamo sir u tiganj ceo. Ostavljamo da se malo zapeče i okrećemo sa druge strane. Vrtimo nekoliko puta da se ne izlomi.

Postepeno se topi iznutra i unutrašnjost omekšava. Na kraju ga okrećemo u tiganju i vrtimo kao točak da se zapeče i sa strane. Stavljamo ga na drugu polovinu tanjira.

Prelivamo pečeni sir oblilno slatkom, da se razlije.

Stavljamo i okolo, pošto je kombinacija sira i slatkog odlična.

Posipamo odozgo preko slatko isečene bademe i smokve i seviramo.

Pečeni kamamber sa zelenom salatom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: