Način pripreme
Iskidamo 5-6 listova zelene salate i začinimo solju, uljem i sirćerom. Stavljamo u jednu polovinu tanjira.
Na isti način radimo i sa rotkvicama - sečemo, začinimo i rasporedimo na tanjir preko zelelene salate.
Ugrevamo tiganj na tihoj vatri. Moje ringle su sa stepenima id 1 do 9, za kamamber koristim šesticu.
Stavljamo sir u tiganj ceo. Ostavljamo da se malo zapeče i okrećemo sa druge strane. Vrtimo nekoliko puta da se ne izlomi.
Postepeno se topi iznutra i unutrašnjost omekšava. Na kraju ga okrećemo u tiganju i vrtimo kao točak da se zapeče i sa strane. Stavljamo ga na drugu polovinu tanjira.
Prelivamo pečeni sir oblilno slatkom, da se razlije.
Stavljamo i okolo, pošto je kombinacija sira i slatkog odlična.
Posipamo odozgo preko slatko isečene bademe i smokve i seviramo.
Pečeni kamamber sa zelenom salatom je gotov.