Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Glazure»Toping od jagoda za čizkejk

Toping od jagoda za čizkejk

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Toping od jagoda za čizkejk
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
1
"Dobijeni sos od jagoda je savršeni preliv za čizkejk, sladoled ili kolač od jagoda."

Potrebni sastojci

  • jagode - 250 g
  • šećer - 1 supena kašika
  • sok od limuna - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Jagode očistimo, isečemo na komade i sameljemo.

Ko želi može izgnječiti na pire, ali ja volim da se osećaju i da ima malih komada.

Takođe se mogu koristiti i zamrznute.

Prebacie u metalnu posudu, dodajte šećer i sveže isceđen sok od limuna, nakon toga stavite na vatru.

Toping od jagoda kuvajte na niskoj temperaturi, mešajte periodično dok ne dobijete željenu gustinu. Da bi strukura bila finija možete procediti nakon što se ohladi.

Dobijeni sos od jagoda je savršeni preliv za čizkejk, sladoled ili kolač od jagoda.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: