Način pripreme
Izmrvite keks, dodajte šećer u prahu (po želji) i omekšali maslac.
Dobro izgnječite smesu i rasporedite je u odgovarajuću posudu kao koru od keksa. Za krem, očistite jagode, a nekoliko celih ostavite za ukras.
Polovinu jagoda nasecite na male kockice i stavite ih u posudu. Drugu polovinu stavite u blender zajedno sa kiselim mlekom i sameljite u pire.
Stavite pire u posudu sa ostalim jagodama. Pripremite želatin, tako što ga rastvorite u 6 kašika vode i onda ga istopite na pari.
Dodajte ga u posudu sa jagodama i promešajte. U posebnoj posudi umutite pavlaku sa šećerom, a nakon toga je dodajte u posudu sa smesom od jagoda.
Prelijte koru od keksa kremom i ostavite u frižideru na nekoliko sati da se stegne. Kada dobro očvrsne, ukrasite celim jagodama, borovnicama i malinama.