Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Kaša»Kaša od koprive sa slaninom

Kaša od koprive sa slaninom

Boryana AtanasovaBoryana Atanasova
Šegrt
471120820
Kaša od koprive sa slaninom
Fotografije: Boryana Atanasova
1 / 4
13/07/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ja prolećnu gozbu sa koprivom sipam u činije i pustim da se ohladi a za mene je serviram toplu - mnogo mi se više sviđa"

Potrebni sastojci

  • kopriva - 1, 5 kg
  • jaja - 4 komda
  • crvena paprika - 1 komad
  • beli luk - 5 čenova
  • luk - 1 glavica
  • brašno - 3 kašike
  • aleva paprika - 2 kašike
  • so
  • voda - oko 2 l
  • slanina - 60 g
  • sir - 100 ili 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Koprivu očistim i operem, stavim u šerpu, posolim i dodam očišćeni i oprani luk, krupnije isečen.

Dodam očišćeni čen belog luka, iseckanu papriku (ja stavim suvu, ali ako nemam mogu i svežu crvenu), zalijem vodom da prekrije, i pustim da provri.

Kuvajte dok luk i paprika ne omekšaju.

Zatim sklonim sa šporeta, pa koprivu, crni luk i biber izvadim u odgovarajuću posudu rešetkom, pa izmiksujem blenderom.

Sipam bujon u posudu. U isti lonac stavim iseckanu slaninu i propržim je na malo ulja. Nakon što slanina dobije zlatnu boju, dodam brašno.

Pržim malo, dodajem alevu papriku i pržim još malo.

Dodam pasiranu koprivu i po potrebi razblažim bujonom do željene gustine.

U kašu od koprive dodam umućena i posoljena jaja, promešam i ugasim vatru, dodam izmrvljeni sir.

Ja prolećnu gozbu sa koprivom sipam u činije i pustim da se ohladi (a za mene serviram toplu - mnogo više volim ovako kašu od koprive sa slaninom).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: