Način pripreme
Isečemo voće na kriške debljine 1/2 cm, ne ljuštimo ih. Posipamo sokom od limuna da ne potamne.
U šisokom tiganju koji se ne lepi, rastopite maslac i ravnomerno posipte šećer sa prstohvatom soli.
Čim se šećer rastopi i počnu da izlaze mehurići stavite jedan sloj voća, ako je moguće.
Sačekajte da se karamelizuje i prodrmajte tiganj ili brzo okrenite sa hvataljkom svako parče, da se karamelizuje i sa druge strane.
Ostavite tako na najnižoj temperaturi ili skinite sa ringle. Uključite rrernu na 180 stepeni bez ventilatora.
Počnite sa testo, umutite maslac na mekan krem sa šećerom u prahu. Dodajte jedno po jedno jaje, mutite i na kraju prosejte brašno sa praškom za pecivo u smesu, mešajte ručno ili nastavite mikserom, ali na niskoj temperaturi, kratko.
Dobijenu homogenu smesu sipajte u pleh, prečnika 24-25 cm, obložen papirom za pečenje i poravnajte tanak sloj.
Odozgo porešajte karamelizovano voće i sipajte ostali gust karamel sos. Pecite u ugrejanoj rerni oko 15-20 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju, proverite čačkalicom za zube.
Kad voćna pita bude gotova, pospite je šećerom u prahu. Neka vam je slatko!