Način pripreme
Odaberite mladi krompir srednje veličine.
Operite dobro, nemojte ljuštiti, skuvajte ih u posoljenoj vodi 10 minuta, merite vreme ot trenutka kad provri voda.
Nakon toga ocedite i isecite krompire na pola.
Obložite pleh papirom za pečenje i stavite rastopljeni maslac u njega, sve začine, malo soli i rendani parmezan ili grana padamo.
Od maslaca i parmezana odvojite mali deo za posipanje.
Dobro promešaje i rasporedite smesu ravnomerno po celoj površini pleha.
Preko smese poređajte krompir sa prorezima na dole, namažite odvojenim rastopljenim maslacem i pospite preostalim parmezanom.
Stavite krompir da se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni 30 minuta.
Gotov pečeni krompir pospite sa malo sitno iseckanog svežeg peršuna i servirajte kao prilog uz pečeno meso ili kao predjelo.
Dobili smo neodoljive krompiriće sa hrskavom koricom od parmezana.
Bon apetit!
* Italijanski miks začina sadrži: celer, beli luk, biber, origano, majčinu dušicu, peršun, koru od limuna, bosiljak, ruzmarin, žalfiju, majoranu.
Komentari