Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečeni krompir»Neodoljivi mladi krompirići sa koricom od parmezana

Neodoljivi mladi krompirići sa koricom od parmezana

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Neodoljivi mladi krompirići sa koricom od parmezana
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Dobili smo neodoljive krompiriće sa hrskavom koricom od parmezana. Bon apetit!"

Potrebni sastojci

  • mladi krompir - 1 kg
  • parmezan - 100 g ili grana padano
  • so - 1/2 kašičice
  • čili - 1/2 kašičice, ljuspice
  • italijanski začini - 1 kašičica, miks*
  • maslac - 50 g
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Odaberite mladi krompir srednje veličine.

Operite dobro, nemojte ljuštiti, skuvajte ih u posoljenoj vodi 10 minuta, merite vreme ot trenutka kad provri voda.

Nakon toga ocedite i isecite krompire na pola.

Obložite pleh papirom za pečenje i stavite rastopljeni maslac u njega, sve začine, malo soli i rendani parmezan ili grana padamo.

Od maslaca i parmezana odvojite mali deo za posipanje.

Dobro promešaje i rasporedite smesu ravnomerno po celoj površini pleha.

Preko smese poređajte krompir sa prorezima na dole, namažite odvojenim rastopljenim maslacem i pospite preostalim parmezanom.

Stavite krompir da se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni 30 minuta.

Gotov pečeni krompir pospite sa malo sitno iseckanog svežeg peršuna i servirajte kao prilog uz pečeno meso ili kao predjelo.

Dobili smo neodoljive krompiriće sa hrskavom koricom od parmezana.

Bon apetit!

* Italijanski miks začina sadrži: celer, beli luk, biber, origano, majčinu dušicu, peršun, koru od limuna, bosiljak, ruzmarin, žalfiju, majoranu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anita
Anita
Mladi krompirići su savršeni u ovoj kombinaciji,parmezan im daje zlatastu korici i odličan ukus
17.07.2023 11:42