Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pastrmka sa koricom od parmezana i mladim krompirom

Pastrmka sa koricom od parmezana i mladim krompirom

Jivka GeorgievaJivka Georgieva
Inovator
5211370
Pastrmka sa koricom od parmezana i mladim krompirom
Fotografije: Jivka Georgieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
2
"Taman mislite da život ne može da bude još lepši i neko vam predloži da probate ovu pastrmku"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 2 komada
  • mladi krompir - 1 kg
  • parmezan - 100 g
  • maslinovo ulje
  • čubar
  • origano
  • so
  • limun - 1/2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Riba se očisti. Posoli se dobro. U stomak gurnite kriške limuna.

Mladi krompir se opere i ako je potrebno oljušti se. Iseče se na kolutove i poređa se u posudu za pečenje oko ribe.

Prelijte maslinovim uljem i dinstajte pod aluminijumskom folijom oko 45 minuta u zagrejanoj rerni.

Sklonite foliju i pospite narendanim parmezanom ribu i krompir. Pecite još desetak minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: