Način pripreme
Krompir i luk su oljušteni i isečeni na tanka rebarca, krompir se prži prvo, ne bi trebalo da dobije zlatnu boju, već samo da omekša, ali ne i da bude sirov.
Sačekamo da se prženi krompir i luk malo ohlade i dodamo ih u prethodno umućena jaja i mleko. Dodajte biber i so po ukusu.
Ostavite 10-15 minuta da upiju smesu.
Pola smese sipajte u nauljeni tiganj sa nelepljivim premazom, pa poređajte pršutu isečenu na tanke trakice i sipajte preostalu smesu.
Ringla se smanji i pokrije poklopcem oko 5-10 minuta, dok se tortilja ne isprži i ne očvrsne.
Prevrtanje se vrši tanjirom - istog prečnika kao tiganj, ili malo većeg, stavimo ga na vrh, prevrnemo na tanjir i pažljivo vratimo u tiganj, da se završi kuvanje na drugoj strani.
Možda će biti potrebno lagano gurnuti ivice lopaticom da biste ugurali i oblikovali tortilju. Pržite još 3-4 minuta.
Uklanjanje se vrši na isti način - sa tanjirom.
Na kraju odozgo pospite peršunom.
I naša tortilja sa pršutom je gotova!
Prijatno!