Način pripreme
U velikoj posudi umutite omekšali maslac, šećer i vanilin šećer.
Dodajte jaja jedno po jedno.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo i pomešajte sa tečnim sastojcima.
Sipajte mlevene orahe i promešajte.
Testo podelite u 2 tepsije (prečnika 17 cm) obložene papirom za pečenje.
Poravnajte i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10-15 minuta.
Od gotove mešavine pudinga, mleka i šećera napravite puding od vanile.
Prebacite u drugu posudu, prekrijte folijom i ostavite da se ohladi.
100 ml pavlake umutite mikserom.
Hladan puding pomešati sa maskarponeom i kratko umutiti.
Dodajte šlag i lagano mešajte špatulom.
Prepolovite koru, svaki deo prelijte marmeladom od šipka i kremom.
Tortu sa orasima stavite u frižider na 5 sati da se stegne.
Za glazuru zagrejte preostalih 50 ml pavlake i čokoladu u mikrotalasnoj, promešajte i dodajte maslac.
Tortu sa orasima prelijte marmeladom od šipka i stavite u frižider na nekoliko sati.