Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od oraha»Torta sa orasima i marmeladom od šipka

Torta sa orasima i marmeladom od šipka

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5201722k
Torta sa orasima i marmeladom od šipka
Fotografije: Juliya
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Torta sa orasima i marmeladom od šipka je jedna od onih torti koje ćete redovno praviti za svaku posebnu priliku - zaista sladak hit"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • brašno - 120 g
  • šećer - 120 g
  • meki maslac - 120 g
  • jaja - 2 komada
  • orasi - 65 g mlevenih
  • prašak za pecivo - 10 g
  • vanilin šećer - 1 pakovanje
  • Za punjenje i dekoraciju
  • puding od vanile - 1 pakovanje
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 6 kašika
  • tečna pavlaka - 150 ml (30% masnoće)
  • maskarpone - 200 g
  • marmelada od šipka - 160 g
  • crna čokolada - 100 g
  • kravlji maslac - 20 g
  • orasi za dekoraciju - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj posudi umutite omekšali maslac, šećer i vanilin šećer.

Dodajte jaja jedno po jedno.

Prosejte brašno sa praškom za pecivo i pomešajte sa tečnim sastojcima.

Sipajte mlevene orahe i promešajte.

Testo podelite u 2 tepsije (prečnika 17 cm) obložene papirom za pečenje.

Poravnajte i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10-15 minuta.

Od gotove mešavine pudinga, mleka i šećera napravite puding od vanile.

Prebacite u drugu posudu, prekrijte folijom i ostavite da se ohladi.

100 ml pavlake umutite mikserom.

Hladan puding pomešati sa maskarponeom i kratko umutiti.

Dodajte šlag i lagano mešajte špatulom.

Prepolovite koru, svaki deo prelijte marmeladom od šipka i kremom.

Tortu sa orasima stavite u frižider na 5 sati da se stegne.

Za glazuru zagrejte preostalih 50 ml pavlake i čokoladu u mikrotalasnoj, promešajte i dodajte maslac.

Tortu sa orasima prelijte marmeladom od šipka i stavite u frižider na nekoliko sati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: